Eva Nothartová

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

TV Markíza Lampáreň

  TV Markíza v Lampárni robila reportáž o mojej osobe,o mojej činnosti bez toho,aby ma opýtali,bez toho,aby mne dali možnosť vyjadriť sa v reportáži,bez toho,aby dali mne vedieť o tom,že robili o mňa reportáž. V reportáži odvysielali klamstvá susedov  a mne nedali ani možnosť,aby  som aspoň toľko mohla povedať,že:"to neni pravda". Reportérka  hovorila o rozhodnutie súdu,kde je jasne napísané,prečo hudbu púšťam. Nemyslím si,že by Markíza zamestnala takú reportérku,ktorá by nevedela čítať alebo by bola taká nezodpovedná,že keď robí reportáž o tej činnosti,tak by neprečítala to súdne rozhodnutie,že tá činnosť je s čím odôvodnená. Ale keď  tieto dve možnosti vylúčime,zostane iba jedna možnosť: úmyselne robila takú reportáž,kde ma úmyselne zosmiešnili,začiernili a preto mi neumožnila vyjadriť sa v reportáži, aby som nemohla brániť proti klamstvám.

   Markíza ani pred ani po prvým, ani pred ani po druhým reportážom nedala na moje vedomie vôbec nijakým spôsobom,  že robia reportáž o mojej osobe. Prvý krát,keď robili reportáž,nebola som doma,čo mohli vedieť aj od susedov, ktorý aj účinkovali v reportáži. Oni veľmi dobre vidia,keď odídem z domu,lebo všade idem s autom. Druhý krát sa im podarilo tiež potajomky urobiť reportáž,bez toho aby som ich mohla všimnúť. Nedali list do mojej poštovej schránky ani vtedy keď robili reportáž pred môj dom. Neposielali list ani obyčajne ani doporučene,ani nijakým iným spôsobom,takže vôbec žiadnym spôsobom ma neinformovali o tom,že môžem sa vyjadriť v reportáži,ktorý robili o mojej osobe,preto si myslím,že to bolo úmyselné,aby susedia mohli zverejniť svoje nepravdivé tvrdenia,aby ma mohli zosmiešniť bez toho, aby som sa mohla k tomu vyjadriť.
   Po 2.reportáži dňa 19.1.2009 som posielala doporučene do Markízy list,ktorý prevzali dňa 20.1.2009.  Žiadala som ich,aby  môj list zverejnili,aby ľudia dozvedeli pravdu.Samozrejme to nezverejnili,preto som sa rozhodla  o zverejnení takýmto spôsobom.

   Reportérka tvrdila nepravdivý údaj,keď povedala,že Rada pre vysielanie a retransmisiu označila moju stažnosť za neopodstatnenú,lebo od Rady pre vysielanie som dostala aj ja odpoveď,kde je jasne napísané,že moja stažnosť je nepreskúmateľná  z dôvodu,že keď Rada žiadala od Markízy záznam,neposkytli to z dôvodu,že vraj už vtedy nedisponovali so záznamom programu Lampáreň zo dňa 2.3.2008.Otázkou je:ako mohli ešte raz dňa 11.1.2009 odvysielať skoro celú reportáž zo dňa 2.3.2008,keď Rade to predtým tvrdili,že s tým už nedisponujú?

   Reportérka nezverejnila všetko. Zoznam mojich oznámení:
   -----------------------------------------------------------
Voči Markíze:
 1.na Radu pre vysielanie a retransmisiu:kvôli tomu,že mi neposkytli možnosť vyjadriť sa v reportáži,
 2.na  Úrad na ochranu osobných údajov:kvôli tomu,že v reportáži zverejnili moje osobné údaje,ako meno,priezvisko,     bydlisko, dátum narodenia,
 3.Na prokuratúru,políciu pre trestný čin:§373 ohováranie,§374 neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi,
 4.na Okresný súd:podľa Občianskeho zákonníka

Voči Mestskému úradu:na Úrad na ochranu osobných údajov,kvôli zverejnení  mojich osobných údajov.
Voči väčšinu účastníkov som dala trestné oznámenie kvôli ohováranie,atď.


   Takisto je nepravdivý údaj,že hudba znie z mojho domu takmer 10 rokov. Do domu som sa nasťahovala v máji roku 1999 a nie hneď som púšťala hudbu,ale najprv som vysvetlila susedom,že od neustáleho štekania ich psa mi stále bolí hlava. Žiadala som ich,aby psa dali na tú čast ich pozemku, odkiaľ až tak nepočujem to štekanie. Viackrát som ich žiadala ale k náprave nedošlo.Len potom som zapla rádio,aby som s tým tlmila štekot psa, aby od toho stáleho štekania až tak veľmi mi nebolela moja hlava. Vtedy ešte len s menším rádiom,ktoré som kúpila približne za 150 korún a dlhšiu  dobu som počúvala len to spomenuté rádio. Len už po viacerých rokoch som kúpila väčšie rádio.Nedávno bolo, že viac ako jeden rok vôbec neznela hudba z mojho domu,myslela som,že aj susedom to bude tak dobre a predsalen urobia opatrenia,aby ich pes až toľko veľa neštekal alebo dajú psa na tú časť ich pozemku,odkiaľ to štekanie až tak veľmi nepočujem. Nestalo sa tak,pes intenzívne štekal ďalej.Od začiatku až do roku 2007 v tej veci som bola viackrát za kontrolórkou mesta,ktorá by mala vybavovať také sťažnosti,tiež som bola viackrát aj za náčelníkom Mestskej polície aj na Obvodnom úrade v Štúrove,ale zbytočne. Ako poslednú možnosť som žiadala právnickú firmu,aby oni ten problém vyriešili. Oni našli v Nariadení mesta Štúrovo jasne napísané,že majiteľ psa má zabezpečiť, aby jeho pes neohrozoval zdravie ľudí. Do listu môj právnik jasne napísal to, čo už náčelník mestskej polície dávno vedel,že pes suseda ohrozuje moje zdravie,nakoľko od stáleho štekania tohto psa mi neustále bolí hlava. O útočení psa ani slovo nebolo písané, nakoľko ten pes nikdy neútočil na mňa. Odpoveď náčelníka bolo: "Vysvetlite nám,že ako,akým spôsobom uvedený pes útočil,resp.iným spôsobom ohrozoval človeka pani Nothartovú? Ešte akým spôsobom musí byť zabezpečený objekt susedov?" Po prešetrení sťažnosti náčelník dospel k záveru,že táto je neopodstatnená. Vtedy som sa vzdala aj poslednú nádej.

   Myslím si,že je tiež nepravda,že primátor mesta nevedel o tom,že prečo tá hudba znie,lebo kontrolórka,u ktorej som bola viackrát,na mestských zasadnutiach sedí vedľa neho. Náčelník mestskej polície má kanceláriu v tej istej budove, kde primátor. Okolitý susedia takisto veľmi dobre vedia,prečo tá hudba znie,lebo bolo o tom hovorené aj na súde,kde aj oni boli. Prečo to nikto nepovedal v reportáži?

Od psychoterapeutky by som veľmi rada opýtala,či by ona chcela k takým osobám prispôsobiť,ktorý by pravideľne rozbíjali jej okná,hodili by sklenenú fľašu s tmavým olejom na jej dom,roztrhali by jej listy,strielali do jej domu,a tak ďalej, robili by útoky aj vtedy keď hudba neznela z jej domu, aj v tom prípade,keby tieto osoby by mali aspoň približné školské vzdelanie ako má ona,robili by aspoň približne takú prácu ako ona,kde by bolo treba zodpovedne pracovať voči zákazníkom aj dodávateľom,zodpovedne pracovať aj s väčším množstvom peňazí,zodpovedne viesť účtovníctvo, a keby ona mala vodičsky preukaz nielen na osobné auto ale aj na nákladné vozidlo a roky až od jej 18.rokoch by nikdy nemala ani tú najmenšiu dopravnú nehodu ani vtedy,keby viac rokov šoférovala veľké nákladné vozidlo ako je AVIA,či by chcela prispôsobiť k takým susedom,ktrorý väčšinou nevedia šoférovať ani obyčajné osobné auto? O ostatných ani nepíšem, aby som ich až príliš veľmi neurazila. Predtým,ako som ten dom kúpila,ako viem,viac ako desať rokov nevedeli ten dom predať,hoci dom nijakú vadu nemá.Veľmi rada by som vypočula odborný názor psychoterapeutky,že podľa nej za takú veľkú dobu z akého dôvodu nekúpil ani jeden človek ten dom na bývanie medzi týmito susedmi?

Od pána ministra JUDr.Štefana Harabina by som opýtala,prečo nezabezpečili ešte stále na Slovensku spôsob,nejaký prístroj ako je napríklad detektor lži,ktorý možno brať v súdnom a priestupkovom konaní ako hodnoverný dôkaz o tom,či je obvinený naozaj vinný alebo len nepriatelia chcú pomstiť aj takýmto spôsobom? Keď človek žiada,aby jej tvrdenie o nevine bolo preskúmané na detektore lži, aj výdavky na to radšej zaplatí,prečo to neni umožnené? Čo pán miniester myslí o tom,že napriek tomu,že určité osoby cez tých takmer 10 rokov pravideľne robia útoky proti mojej osobe a proti mojho majetku ale nikdy neboli brané na zodpovednosť ani v priestupkovom ani v trestnom konaní?

Nemyslím si,že v reportáži spomenuté približne 12.ročné dieťa by trpel nespavosťou kvôli hudby,veď od 10.večer do 6.ráno hudba neznie,ale pes šteká. Ale keby naozaj kvôli spevu Placido Dominga by mal pocity strachu a nekľudu,tak jeho otec dobre urobil,keď  takéto dieťa aspoň ukázal doktorke. Ja osobne si myslím,že to dieťa má pocity strachu a nekľudu kvôli tomu,čo konajú určité agresívne osoby,ako je napríklad rozbitie mojich oknách,a tak ďalej.

Vyhlásim,že nikdy som nevyslovila môj názor o duševnom stave susedov,ani u tohto muža,ktorý to tvrdil,a to ani vtedy, keď som dozvedela,že podľa vykonaným šetrením a objasňovaním príslušníkmi polície bolo zistené,že práve ten muž strielal do mojho domu.

Vyhlásim,že nikdy som nebola spokojná,keď som nevinne musela zaplatiť pokuty za priestupky,ktorých som ani neurobila.

Vyhlásim,že neni pravda to tvrdenie,že stojím pred domom a dirigujem rádiu. Jednak preto,lebo som to nezvykla urobiť, jednak preto,lebo bolo by to zbytočné,orchester to nevidí,jednak preto,lebo aj keby to orchester zázrakom videl, podľa mojho dirigovania by hrali určite falošne a to by ešte viacej vadilo mojim susedom.

Taktiež vyhlásim,že nikdy som neukázala ani nemám v pláne ukazovať somárske uši deťom,veď nikdy som neukázala somárske uši ani v mojej predajni,ani v banke,ani na uliciach v meste,nikdy nikto mňa nevidel ukázať somárske uši,prečo by som ukázala somárske uši práve deťom? Ďalej vyhlásim,že nevrieskam ani medzi týmito susedmi a vyhlásim,že nezakladajú na pravde ani ostatné klamstvá,ktoré zrejme zo závisti alebo z pomsty šíria o mojej osobe.

Muž,ktorý tvrdil,že z mojho domu znejú pohrebné a všelijaké piesne bol ten,ktorý neúčinkoval v reportáži z dôvodu aby ma zosmiešnil a začiernil. Zrejme to tvrdil iba preto,lebo nevedel spoznať,že spieva na celom svete uznaný,oslavovaný umelec Placido Domingo a nevedel rozpoznať jeho spev od pohrebných a všelijakých piesní.

Zároveň gratulujem reportérke za podarenú reportáž. Keby prečítala súdne rozhodnutie o ktorom rozprávala v reportáži, vedela by odhaliť dôvod,prečo tá hudba znie a možno prostredníctvom Lampárne by sa dalo dosiahnuť u susedoch úspech vo veci štekania ich psa,aby som mohla vypnúť rádio.Ale zrejme to nebol cieľom tej reportáže,ale zosmiešnenie a začiernenie mojej osoby. Keby tá hudba naozaj preto by znela,aby som znepríjemnila život týmto susedom,tak po takejto reportáže by som už určite tú hudbu nevypla. Ale reportérka môže byť kľudná,vypnutie hudby nezávisí od jej reportáže.

S pozdravom
                                                   Eva Nothartová

 

 

 

TV Markíza Lampáreň-list do Markízy | stály odkaz

Komentáre

  1. Evo, já Ti fandím, někteří mi radili, že napiš na Lampáreň.
    Jenže, jenže já věřím na pravdu a na to, že hajzlové, kteří ždímaj lidi maj zdechnout. A kdo, když né my?
    A omlouvám se slabším povahám, jenom by ste měli vědět, že mě tu dva český hajzlové, ja jsem Čech, mordujou hlavu už více jak dva roky. A pokaváď vám to nestačí, tož vám povím. Dívejte se na televizní noviny. Uvidíte tam, jak se tvářili, než zhebli.,

    publikované: 19.02.2009 18:49:01 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. staznosti.sme.sk
    odporucam sa Vam obratit na staznosti.sme.sk, reporteri sa snazia dovolat toho-ktoreho vinnika, snad by sa za Vas dovolali na nove natocenie Lamparne a prip. ospravedlenenie. Osobne by som to nevzdal, spamoval by som vedenie, reporterku i Lamparen + rozne pravne prostriedky(len neviem kolko by Vas to stalo), ale ak mate pravdu, bite sa !
    publikované: 19.02.2009 22:05:54 | autor: roberion (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Chorobný stav
    Bez urážky, ale na toto

    -Ale keby naozaj kvôli spevu Placido Dominga by mal pocity strachu a nekľudu,tak jeho otec dobre urobil,keď takéto dieťa aspoň ukázal doktorke-

    sa dá povedať len toľko : AKÁKOĽVEK hudba/škriekanie/vreskot v naddimenzionálnych intenzitách ulicou by dokázala dohnať nielen k nepokoju, ale až šialenstvu hocikoho. Absolútne nezáleží, kto to vyspevuje.
    Vážená Eva Nothartová, toto konanie vykazuje absolútne znaky chorobnosti a sociálnej deviácie. Aj tolerancia k úchylkám má svoje hranice. Tento text posadnutosť len dosvedčuje. Úprimne vravím, návšteva spomenutého doktora vami sa javí nepostrádateľnou
    publikované: 20.02.2009 08:03:21 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Pani Eva
    prikláňam sa k rade pani lalalka a odporúčam Vám navštíviť odborného lekára - hlavne vo Vašom záujme.

    publikované: 20.02.2009 08:51:29 | autor: Xy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Náhodou som tú reportáž videla
    a podľa argumentácie v nej, ale aj po prečítaní si Vášho listu, Vám môžem poradiť iba jedno: Nepúšťajte tú hudbu tak hlasno!!!!!!!!!!
    Jasné, že sa ľudia pohoršujú. Ak by ste si ju potrebovali púšťať kvôli sebe, tak potom vo zvukotesnej miestnosti. Bežne také majú speváci a najmä operní. Ak chcete hudbou "vychovávať" psa, tak ten reaguje presne opačne. Šteká kvôli tomu, že sa od Vás šíri hlučná hudba... Pes automaticky reaguje na niečo mimoriadne - pohyb, zvuk... Buďte rada, že sa nechodí vyvenčiť do Vašej záhrady. Nám sa to stávalo. Neviem čo týmto listom sledujete. Chcete, aby sme Vás ľutovali, prikláňali sa na Vašu stranu alebo čo? Ak by ste otvorili dvere reportérke alebo s ňou hovorili hoci aj cez plot, tak Váš prípad nemusel byť takto celoštátne pretriasaný. Nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie. A vy kričíte - opernými áriami - a pritom mlčíte o podstate problému. Skúste si to vyjasniť sama so sebou čo vlastne chcete. A ešte poznámka: Mám rada hudbu, aj operu, ale za ten krátky čas reportáže ste mi ju stihli poriadne zhnusiť.
    publikované: 20.02.2009 09:31:06 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  6. martha.. daj link na tu reportaž... ak môžeš..
    ja som nevidela ale z toho textu mi je zrejme,kde pravda..:)))

    vopred dik..
    publikované: 20.02.2009 09:35:13 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. toto mi pripomenulo bývalý problém
    bývala som v paneláku na prízemí, pod nami garáže a pod detskou izbou v garáži chlapík robil víno. Ten smrad, vínne mušky, čo nám napádali v kuse ovocie. No na jeseň bolo v izbičke ako v krčme. nedalo sa s tým nič robiť, on to víno predával všetkým v dome, okram nás, lebo my nechlastáme a piť víno z plastovej fľaše je kultúrny úpadok...na akékoľvek argumenty som z hádok vyšla ako niekto, kto nemá rád prírodu, lebo to je vôňa prírody. ..
    publikované: 20.02.2009 09:35:14 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. reportáž som videl a bola úplne amatérska....žaloba za ohováranie je celkom prirodzenou reakciou :)
    ad 1 - bol v nej totálne zhovadený človek, ktorý nedostal žiadnu šancu vyjadriť sa k problému ("hodinu sme čakali pred domom"....wtf?)
    ad 2 - kto je markíza, aby rozhodovala o tom, kto, kedy a akú hudbu bude počúvať?
    ad 3 - celý čas bolo počuť štekot psa, ktorý je v tomto liste považovaný za začiatok sporu

    netvrdím, že konanie pani Evy je zrovna najšťastnejšie, ale je v súlade so zákonom a demokratickými princípmi slobody
    publikované: 20.02.2009 09:43:38 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  9. presne tak
    markizu nastastie nepozeravam, takze som si zbytocne dvihla mandle, ale tak manipulativnu reportaz som teda dlho nevidela

    bez ohladu na to, kde je v skutocnosti pravda, je to nakrutene a podane tak, ze to vyzera ako osobna a dost stupidna vendeta redaktorky a susedstva voci pani Eve .. a osobitne redaktorka je fantasticka ukazka amaterskeho zurnalizmu a profesionalne zvladnuteho "utocizmu" na prvu signalnu sustavu (ktory sa, ako je vidno aj na podaktorych komentaroch vyssie, podarilo atakovat uspesne)
    publikované: 20.02.2009 09:57:23 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  10. V súlade
    s Občianskym zákonníkom určite nie je !

    Časť Vecné práva, hlava Vlastnícke právo, § 127:

    Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného (...) Preto najmä nesmie (...) nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov HLUKOM, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami,...

    Vyhlasujem, že susedia s tým mali už pradávno niečo spraviť, veď aj na samote u lesa ak by 10 rokov vyhučiavala s Placidom Domingom, už by ju zato zožrali všetci medvede a spol
    publikované: 20.02.2009 10:13:59 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. § 127 rieši susedské vzťahy
    a prepdokladám, že práve na jeho základe súd rozhodol - a určil primeranosť - práve tými 50 decibelmi a stanovením času od - do, počas ktorého vlastníék domu, teda pani N., môže púšťať - čokoľvek.

    pretože v zmysle čl. 20 našej ústavy je vlastníctvo nedotknuteľné a jeho hranice sú v zmysle ods. 3 daného článku obmedzené záväzkom erga omnes, teda voči všetkým, ktorý je však limitovaný primeranosťou - a vágny termín primeranosť určuje súd.

    tak, ako je rozsudkom limitovaná pani N., tak sa ostatní musia / majú zmieriť s tým, že mimo týchto hraníc nemôžu právne diktovať inému štandard správania sa.
    publikované: 20.02.2009 10:23:31 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Ell...
    až tak ma to nezaujíma, aby som hľadala kedy to bolo a kde je to archivované... Skrátka treba nazrieť do archívu TV Markíza.
    publikované: 20.02.2009 10:37:03 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  13. EleanoRigby
    zaujímalo by ma, ako by si zadržala zvuk mimo hraníc nedotknuteľného vlastníctva... Zrazu je tu veľa odborníkov na to čo je amatérska reportáž. Ja si nevšímam ako je to spracované, ale fakty, ktoré tam odzneli. A táto dáma sa odmietla vyjadriť. Všetci majú z nej "nervy v háji" a ona sa tu snaží predstaviť sa ako "obeť", neviniatko. To či bolo porušené jej právo na súkromie alebo nie, to tiež nie je v tejto chvíli podstatné. Ja ako nezainteresovaný divák môžem povedať iba toľko, že ak sa jej nezastal jediný človek z jej okolia a ostatní sa zhodli v názore, ktorý bol proti jej správaniu, tak ona by si mala minimálne vstúpiť do svedomia. Koľko písmen dokázala dať sem a nedokázala ani slovo povedať na svoju obranu, keď mala tú možnosť. A nech mi nikto nehovorí, že ju nemala.
    publikované: 20.02.2009 10:46:56 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  14. marthabielska
    1. oznac mi, kde sa v reportazi dama odmietla vyjadrit. jedine, co v reportazi odznelo je, ze na nu redaktorka pocas dna pred jej domom (pravdepodobne pracovneho) cakala celu HODINU (co je smiesne) A pani N. sa neuracilo k nej prist - v reportazi neodznelo, ci vobec bola oslovena - a pani N. tu tvrdi, ze oslovena nebola - ergo mas maximalne slovo proti slovu (ale, parafrazujem, cakali sme na nu celu hodinua ona nic, o kontaktovani danej osoby nijak nesvedci)

    2. sama si tusim novinarka - a prave ako novinarka vies, ako ucelovo sa da cokolvek nastavit - reportaz, a dokonca az dve k teme, pri ktorych sa redaktorka nevie/nedokaze dostavit k druhej strane, ani zistit cokolvek prave z druheho brehu, svedci o nicom inom, len o tazkom amaterizme - naviac, ak pani N. nema problem vypisovat staznosti, pisat sem na blog, et cetera, pochybujem, ze by sa nevyjadrila, ak by tu moznost mala.

    a ze nasledne z podobnej reportaze dokazes TVRDENIA oznacit za FAKTY - k tomu sa radsej ani vyjadrovat nebudem ..
    publikované: 20.02.2009 10:54:03 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  15. a k tvojej prvej otazke
    zaujímalo by ma, ako by si zadržala zvuk mimo hraníc nedotknuteľného vlastníctva...

    čl. 20 ods. 3 460/1992 Ústava

    Vlastníctvo zaväzuje. Nemožno ho zneužiť na ujmu práv iných alebo v rozpore so všeobecnými záujmami chránenými zákonom. Výkon vlastníckeho práva nesmie poškodzovať ľudské zdravie, prírodu, kultúrne pamiatky a životné prostredie nad mieru ustanovenú zákonom.

    miera ustanovená zákonom sa v tomto pripade nachadza vo vyssie citovanom ustanoveni § 127 OZ:

    "Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného (...) Preto najmä nesmie (...) nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami,... "

    z coho klucovy je vyraz NAD MIERU PRIMERANU POMEROM

    ked sa sused rozhodne rperabat byt a vrta mi hoci cely mesiac, ked steka pes hoci 24 hodin denne, ked si niekto pusta hoci 24 hodin denne Placida Dominga ci perverzny SENZUS, ako ekdysi moji susedia - v ziadnom z tychto pripadov nerozhoduje, co je miera primerana pomerom jednotlivec, teda ani obtazujuci, ale ani obtazovany, ale sud - a to az do momentu vydania pravoplatneho rozhodnutia

    v tomto pripade sud rozhodol. bodka.vlastnictvo ani dalsie prava druhych NIE SU v zmysle citovaneho rozhodnutia poskodzovane, ohrozovane a pod., ak si pani N. pusta hudbu od siestej do desiatej a uroven hluku drzi na hranici 50 decibelov.
    publikované: 20.02.2009 11:01:40 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  16. ach bože...
    martha, keď ako nezainteresovaný divák nepovažuješ za podstatné či bolo porušené právo na súkromie a vyjadrenia vybratých respondentov reportáže označuješ za fakty, nemôžem nepochybovať o tvojej naivite v dôveryhodnosť práce podobných médií.....ani si nechcem predstaviť, čo by s tebou mohla spraviť nejaká sofistikovanejšia propaganda
    publikované: 20.02.2009 11:08:54 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  17. em a bv.. ja by som vas rada videla ako susedov pani Evy..:)))
    a zase.. nemyslim si,žeby sa redaktorka nepokúšala spojiť sa s nou.. ked bola ochotná čakať tam celú hodinu..

    nač by tam potom čakala AŽ toľko?..:))

    kokoooooos.. matematicka uloha..

    A-84 = NaN

    asi sa vratim na hodiny matematiky..:)))))))))
    publikované: 20.02.2009 11:14:32 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Hranica
    50 decibelov koldokola 16 hodín denne 10 rokov môže byť pre niekoho neúrekom k nevydržaniu. Podľa mňa ten pes šteká chudák, lebo nesmierne trpí. U nás by takáto osoba bola mnohými považovaná za bosorku, prípadne posadnutú zlým duchom.

    Keďže mne neuveriteľne vadí aj obyčajné rádio hocikde, tak si veľmi viem predstaviť útrapy okolia. A oháňať sa tam rozhodnutím nejakého súdu, ktorý rozhodol na základe ktohoviečoho, tiež neni nič moc. To sa tu chce tvrdiť, že nebodaj naše súdnictvo je nejaký etalón, ktorého rozsudky je hodné tepať do žuly ? Tu má vážne niekto taký názor ??
    publikované: 20.02.2009 11:38:27 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. to napíšeš potom ako sa predtým oháňaš paragrafom občianskeho zákonníka? :)
    na čo sú nám súdy? na čo je sú nám zákony? na čo je nám právo?
    vezmime spravodlivosť do vlastných rúk a upálme bosorku?
    publikované: 20.02.2009 11:45:12 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  20. presne tak lalalka
    zijeme v pravnom state, chceme zit v pravnom state a jediny pripustny regulativ medziludskych vztahov, ak ioch uz nemozno riesit inak, je rozhodnutie sudu.

    mne je jedno, co ti vadi, hoci mne by to prekazalo rovnako. ale ak rozhodne sud, mam na vyber - mozem sa odstahovat, alebo sa naucim respektovat sudne rozhodnutie. pretoze nabuduce moze inym susedom vadit, ako je hoci spominane vyssie, ze dorabas vino. alebo si 10 rokov pripravujes neuveritelne smradlavu pomazanku. a? ked ti chuti? kto ti to ma pravo zakazovat? iba sud. pravny stat je aj o tom, ze verejne hranice tvojej slobody nemoze vytvarat natlak verejnej mienky, ale iba autorita statom poverena.

    a nikto tu z diskutujucich situaciu naozaj nepozna - vratane teba a mna (a z danej reportaze rozhodne "poznatelna" nie je).

    ja som susedsky konflikt mala. susedom prekazal stekajuci pes. pes bol odstahovany a situacia prestala zbytocne eskalovat.

    pocas celej reportaze steka pes vzdy, ked sa ukaze zaber na dom. o tom nepadlo nikde ani slovo. ak je toto reakcia pani N. na psa, preco susedia psa uz davno nevystahovali?

    naviac maju sami pravne kopu dalsich pravnych moznosti. mozu dat na sud navrh na obmedzenie sposobilosti pani N. na pravne ukony. napriklad. miesto toho bola vytiahnuta prudko kapciozna reportaz v tonine "my mame pravdu"

    a ellie - pretoze ako tvrdi hodinu cakala? ak chcem niekoho kontaktovat, nepostavim sa mu cez den pred dom a hodku si tam nepostojim ..
    publikované: 20.02.2009 11:49:14 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  21. bv..ale ked ho nechcem kontaktovať,tak tiež nie.. nie?..:))
    inak.. prečo si vysťahovavala psa,ked máš pravo do 50 decibel vyrabať hluk a to nepretržite?.. či ten pes bol hlučnejši?..:))

    vieš.. ja odhliadnuc od súdov..a zákonov..a právnych noriem..

    ak mam rada operu..a mam ju rada nahlas.. tak si ju vypeckujem do sluchadiel.. a nech mi aj hlavu rozthrne..

    ale ak by ma raz sused požiadal,že tichšie..a potom ešte raz.. asi by som sa zamyslela..:)))

    suseda minule vybehla hore rozospata tesne potom,čo ma deti vytočili do nepríčetnosti..a ja som reagovala zvýšeným hlasom.. prišla s tým,že mám byť tichšie.. uznávam, mala odvahu.. ale..

    mam vysťahovať seba,deti, či ju?..:)))

    nič z toho som neurobila.. stišila som sa natolko,že som do večera nepreriekla ani slova..ani na decka nie.. ale..malo to efekt.. odtvtedy vyjadrujem svoj hnev mlčaním..:)))
    publikované: 20.02.2009 11:54:57 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. vystahovala som psa,
    pretoze som konflikt nechcela eskalovat. a - hoci som vedela, ze pravo je na mojej strane a susedia si mozu piskat. to je moralny rozmer. nikto mi vsak psa nemohol z bytu odnat, nikto, iba zakon, ktory som neporusovala, mi nemohol nakazovat jeho drbu. o tom je ta pointa, ellie.

    alebo strucnejsie - je o tom, ze ked sa dvaja nedohodnu a dvaja nemienia ustupit zo svojich pozicii, rozhodnut konflikt moze len sud. a rozhodnutie sudu mozno spochybnovat opat uz len pravnymi prostriedkami.

    nikde, v reportazi, ktoru tu podaktori povazuju za "faktograficku" ci faktograficku bez uvodzoviek, som nepocula nic o psovi. ani o tom, ze by susedia tak ako ty - ci ja - pravdepodobne prvy konflikty impulz odstranili ci zmiernili. a to je jedna z veci, ktore mi prekazaju a ktora nasvedcuje jednostrannosti celej reportaze - ten konflikt niekde zacal. riesit sa dal inak. OBE strany s vysokou pravdepodobnostou konflikt nemali volu riesit inak. verejne sa vsak lyncuje sa len jedna z nich ..
    publikované: 20.02.2009 12:00:49 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  23. zakazovat jeho drzbu
    oprava 1. odseku
    publikované: 20.02.2009 12:01:30 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Tak "záverečné slová" sú už iba na zasmiatie... a "Ach bože" k tomu...
    BV - Verejné lynčovanie!!! Morálny rozmer - pre niekoho áno, pre iného nemusí... Ty si ustúpila a ona je svätica!! Je to smiešne, prepáč.

    A najsmiešnejšie je mi vyjadrenie naslovo vzatého odborníka na ľudí, reportáže a právo. Povzdych Ema na moju adresu! Aj tak sa dá chápať kto je tu vinný, že?
    publikované: 20.02.2009 12:34:14 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  25. este raz marta
    precitaj si komentare od zaciatku. porozmyslaj nad celostatnou reportazou, v ktorej sa k dotycnej vyjadruju tretie osoby, vratane psychoterapeutky, ktora ju pohotovo diagnostikuje, precitaj si prvu vlastnu reakciu - a skus bud este raz porozmyslat nad tym, ci to charakter verejneho lyncu bez toho, aby mala dotycna moznost vyjadrit sa ma alebo nema

    pretoze tu na zasmiatie nie je vobec nic. a tvoje reakcie typu "ona je svatica" skor nasvedcuju istej percepcnej nedostatocnosti v citani textu - ale uz sa tym zaoberat radsej nebudem, to si isto (ne)vyriesis sama.
    publikované: 20.02.2009 12:43:33 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  26. eleanoRigby
    Máš pravdu, nezaregistrovala som Tvoju vyššie uvedenú reakciu. Až tak som sa do problematiky nevložila. To aby som pomaly ľutovala, že som tú reportáž videla :-))) Ale teda žarty bokom. Áno, som žurnalistka, možno práve preto verím dotyčnej redaktorke o jej snahu byť objektívna. Každý zverejnený údaj si má preveriť a samozrejme, musí si ho vedieť aj obhájiť. Preto išlo o druhú reportáž, že závery z tej prvej sa nerealizovali. TV to robí bežne aj v iných prípadoch. Neviem prečo by mal byť tento výnimkou. Fakty boli pre mňa vyjadrenia starostu a ďalších. Alebo všetci zámerne klamali, len aby bolo "vzrušo" na Markíze? O tom psovi som vydedukovala iba z narýchlo prečítaného lístu pani E.N., ktorá sa ani neunúva reagovať. Má tu však bezplatnú právnu poradňu a to jej asi stačí.
    publikované: 20.02.2009 13:17:58 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  27. mna by len zaujimalo,prečo je tento text tu..
    či je aj na sme?.. a markiza blogu?..a joj blogu..atd.::)))
    publikované: 20.02.2009 13:27:29 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ell...
    Ťažko by sa takýto text dostal inde:

    "Keby tá hudba naozaj preto by znela,aby som znepríjemnila život týmto susedom,tak po takejto reportáže by som už určite tú hudbu nevypla. Ale reportérka môže byť kľudná,vypnutie hudby nezávisí od jej reportáže."
    publikované: 20.02.2009 13:34:54 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Načo
    sú nám súdy, Em ? Podľa mňa sú súdy minimálne na Slovensku celkom a presne úplne na nič. Preto by som nejakého sudcu ktovieodkiaľ, ktorý trepol spakruky 50 decibelov, brala s obrovskou rezervou.
    Sudca ani nie je to isté ako zákon. Chceš tvrdiť, že áno ? Je chybou zákonov, že nie sú konkrétne a ich výklad je nechaný na súdnictvo, ktoré je častokrát amatérske až strach
    publikované: 20.02.2009 13:57:13 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. súdy na Slovensku sú na nič? hovorí kto?
    podľa teba by mal občiasnky zákonník riešiť konkrétne každé jedno kýchnutie? Tak aby si zákon múdro a spravodlivo mohli vykladať namiesto súdov ľudia ako ty?

    Neviem v akej oblasti pracuješ, no nezdá sa mi práve inteligentné takto arogantne znevažovať prácu celého právneho systému.
    publikované: 20.02.2009 14:39:04 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Kde
    Ver, že pracujem v oblasti, kde z najprvšej ruky vidím, ako funguje v správe všade zažraná korupcia, a ľudia na najvyšších miestach rozhodujú nie podľa pravidiel, ale len a čisto podľa najvlastnejších finančných záujmov. Sudcov v tomto nevynímam.
    Preto vidím spoľahlivejšiu presnú a bodajby aj detailnejšiu literu zákona, ako flexibilného vykladača v talári, ktorý si zákon vyloží, ako sa mu hodí. Ak chceš, povedz, v akej oblasti pracuješ ty a či to čo vravíš, je ideál alebo aj prax
    publikované: 20.02.2009 15:25:37 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Tým
    nechcem povedať, že ideály nie sú k ničomu, lenže uchovať si ich o tunajšom právnom systéme dokážeš, len ak: žiješ pomerne odtrhnuto od života, prípadne si nič nepripúšťaš.
    Čo nevravím, že nie je cesta tiež
    publikované: 20.02.2009 15:41:34 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. ja som bohužiaľ idealista :)
    hoci idealista z presvedčenia, nie z naivity v spravodlivo fungujúcu realitu. Chcel som len povedať, že tvoje tvrdenie je trošku prehnané, pretože zákonom pohŕda a pravdepodobne hádže všetkých a všetko do vreca negatívnych osobných skúseností.

    A robím....povezme, že v oblasti netransparentného obchodu a špinavého marketingu zmieňujem najkatastrofickejšie dôsledky obchádzaním štandardných firemných postupov.

    publikované: 20.02.2009 15:48:33 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Vysvetlí nám pani Nothartová aj ostatné svoje správanie voči spoluobčanom?
    Vážená pani Nothartová.Píšete o sebe ako o nevinnom človekovi,ktorý nič zlého nerobí iným ľuďom ale Vám bezdovodne ubližujú ľudia.Pre tých,ktorý nevideli reláciu Lampáreň dávam na vedomie čo povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre:
    -v roku 1996 bolo vznesené obvinenie proti pani Nothartovej pre pokus o ublíženie na zdraví a násiliu proti skupine obyvateľov a jednotlivcovi postúpené prokurátorovi na podanie obžaloby
    -v roku 1998 tak isto ako v roku 1996
    -v roku 2004 bolo vznesené obvinenie proti pani Nothartovej z výtržníctva postúpené prokurátorovi na podanie obžaloby.
    Jeden pekný letný večer dievča,ktorá býva v rodinnom dome oproti domu pani Nothartovej so svojim priateľom a kamarátkou išli na koncert.Keď ich uvidela pani Nothartová,sadla na bycikel,do ruky brala rúčku od metly a rýchlosťou rakety išla za skupinou mladých ľudí.Asi 200 metrov od domu ich dohonila a chlapca udrela s rúčkou od metly na krku.Chlapec spadol na zem a začal sa brániť,pobil sa s pani Nothartovou.Ešte ona bola tá,ktorá udala chlapca.Prosím Vás može byť nevinný taký človek?
    Pani Nothartová píše,že čo odvysielala TV Markíza je samé klamstvo.Nech vysvetlí nasledovné :Okresný úrad v Nových Zámkoch,odbor všeobecnej vnútornej správy prečo ju uznala za vinnou za spáchanie priestupku proti občianskému spolunažívaniu podľa § 49,ods.1 pís.c.Zákona SNR č.372/1990 Zb.dňa 17.7.2000 č.API - 176/2000-4/SI.Citujem Jej slová hrubo urážajúce susedu,že je žobráčka,jej dcéra stará dievka,debilná kurva,že ju psychicky zníčí,že sa sexuálne stýkajú so psom,že im líže ženské pohlavné orgány,aby zmizli zo susedstva,že to oľutujú,keď neodídú.
    Mohla by vysvetliť čo o bsahujú nasledovné rozhodnutia:
    -26.10.2001 č.API 567/2001 - 4 občianske spolunažívanie
    -28.3.2002 č. API 567/2001 - 4 občianske spolunažívanie
    -29.9.2003 č. API 604/2003 - 3/Me občianske spolunažívanie
    -30.10.2003 č. API 604/2003/Me občianske spolunažívanie
    -30.12.2003 č. API - 830/2003 občianske spolunažívanie
    Obvodný úrad v Štúrove- odbor všeobecnej vnútornej správy:
    -6.2.2007 č. AP 022/07 - D/ST spolunažívanie
    800 Sk pokuta - 500 Sk trovy uznáva sa vinnou
    -3.5.2007 č. AP 113/07 - T/ST spolunažívanie
    -14.5.2007 nedostavila sa
    -22.5.2007 č. AP 113/07 - T/ST spolunažívanie,hrubo urážala susedu,keď sa vrátila z nemocnice,citujem:Jéé,si prišla domov,vypadáš veľmi zle!Už sa chystám na záchod,pripravujem to v kanvici a dám ti to na hrob.To povedala pred ľudmi,ktorý išli navštíviť susedku.
    -16.7.2008 č. AP 147/08 - D/ST spolunažívanie
    -30.7.2008 nedostavila sa
    -30.3.2009 č. AP 147/08 -D/ST spolunažívanie,nedostavila sa.
    Sama sa zosmiešňuje a robí hanbu svojej rodine,ktorá si to nezaslúži.S touto záležitosťou sa už zaoberala redaktorka Új szó pani Szilvia Csepécz v roku 2000.Ona vtedy nechala list v poštovej schránke pani Nothartovej,kde ju prosila aby sa zdržiavala doma v konkrétny deň,lebo by ju tiež rada vypočula.Darmo ju hladala doma potom.Ani sa s ňou nenadviazala kontakt pani Nothartová,pritom sa poznajú.lebo pochádzajú zo susednej dediny,chodili do jednej školy,a nie je medzi nimi veľký vekový rozdieľ.
    Keď kúpila dom,dobre vedela,že v susedstve majú psa a ako sa ten pes správa,ako hlasno šteká,lebo keď chcela pozrieť dom z vnútra,musela vyzdvihnúť klúč od susedky,lebo majiteľia tam nebývali.To tiež nie je pravda,že dlhé roky predávali dom.Dom bol neobývaný,ale asi rok núkali na predaj.To tiež nie je pravda,že dom bol pekne spravený a kvoli debilným susedom to nikto nechcel kúpiť,lebo dom nebol celkom dokončný,ale dalo sa v tom bývať.
    Mi,obyvateľia tej časti mesta Štúrovo kde denno - denne sme nútený počúvať árie zvedavo čakáme na vyjadrenie pani Nothartovej.
    V mene obyvateľov vyhlasujem,že mi jej neublížime,nesposobíme škodu na jej majetku,nemusí sa báť od nás,ale bolo by dobré ,keby nás nechala v klľude žiť.Chceme počuť ako čvirikajú vtáky a nie vážnu hudbu ani inú,ktorú púšťa naša spoluobčanka.
    Počula som aj to,že keď sa nám podarí dosiahnuť,aby nemohla púšťať hudbu,už vie ako nám bude znepríjemniť život,a budeme plakať za hudbou.
    Prosím Vás,je naša spoluobčanka taká nevinná,ako to tvrdí o sebe?
    Je leto,kto je zvedavý,nech príde na výlet do Štúrova a može vyskúšať aké príjemné je žiť vedľa pani Nothartovej medzi takými podmienkami.
    publikované: 12.07.2009 22:08:25 | autor: Anonym (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Re:Všetkým čo tu píšu
    Kto neuvidí,neuverí. Naozaj treba prísť a pozrieť si to. Ja bývam na sídlisku cca 200m od nej, z balkóna jej vidím na dom,ale hlavne počujem! A verte či nie,je to naozaj nepríjemné.Mnohí tu spomínajú hudbu, ale medzitým je ešte piskot ktovie akej frekvencie-na hranici počúvateľnosti. Navyše,celé dni nie je doma, ráno sa zbalí a zmizne a vráti sa niekedy medzi 21:00-21:30. Tak ako potom počúva tú hudbu,je to kvôli tomu psovi?Alebo je to zlomyselnosť-jemne povedané,aby som neurážal. Už som písal na jeden blog,ale tam boli samé, pre ňu pozitívne ohlasy a môj bol negatívny,tak ho zmazali.Dokonca som jej cez ten blog zadarmo ponúkal Walkmana so slúchadlami,tam si môže hlasno púšťať piskot zmiešaný s operou. Tá žena robí peklo celému sídlisku, nie len najbližším susedom.Ak sa mi to podarí,mienim urobiť krátke videá,ako to vyzerá z diaľky 200m, a dám to niekam na net, kde si to budú môcť pozrieť aj ostatní, aby videli realitu a aby si vedeli spraviť svoj obraz o celej situácii.Potom sem pridám adresu kde to video bude. Zatiaľ želám postihnutým touto situáciou pevné nervy, ak ešte nejaké majú
    publikované: 04.09.2009 08:23:33 | autor: skorosused (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. nevidel som reportaz
    ale ta pani sa mi zhnusila tymto listom..
    Otazka:
    sadli ste si zo susedmi niekedy aby ste vyriesili tento problem, alebo ste im toho psa len vykricali cez plot?
    a ked sa nic nedialo (uprimne ja by som asi tiez kaslal na to) tak ste zacali s tou hudbou..
    myslim ze sa da dohodnut, hocikedy a hociako..
    o kolko by bol svet lepsi, keby sa ludia vedeli normalne porozpravat, alebo aspon normalne povedat, co ich trapi..
    ak to nevedeli spravit susedia, mali ste sa nad to povzniest a ist vy za nimi..
    bojim sa ze za ten cas ste si vypestovali nejaku paranoju a aj keby dali toho psa utratit vy by ste ho poculi.. alebo by ste poculi rachotit hrnce alebo kricat deti..
    v kazdom pripade Vam odporucam
    1.) ist za nimi, s navrhom na dohodu, alebo ich pozvat k sebe..
    2.) navstivit psychologa (terapeuta)
    publikované: 04.09.2009 10:05:05 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. nechapem
    ked hudbu spustate kvoli tomu ze vam boli hlava od stekotu psa, tak preco je radio zapnute ked nie ste doma?
    nechapem
    publikované: 04.01.2010 19:47:27 | autor: dfdsfsdsdfs (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Hľadajte pomoc u susedov!
    Tak v prvom rade...
    Osobné údaje typu meno, priezvisko, dátum narodenia, bydlisko...nepatria medzi chránené osobné údaje...a sú čitateľné či zo schránky, či z telefonného zoznamu. Dátum narodenia sa používa ako identifikačný údaj...ak sa v mieste bydliska nachádzajú osoby s rovnakým menom a priezviskom a môžu sa úplne verejne napísať na obláku listu! Chráneným osobným údajom je Rodné číslo.... Tak si s tou sťažnosťou na inštitút pre ochranu osobných údajov môžete viete čo! Navyše si myslím, že TV Markíza je dostatočne na to „vychcaná“...aby vedela, čo môže a čo si nemôže dovoliť!
    A že sa chválite, že šoférujete nákladiak Aviu? To ešte jazdí? A nebolo to ešte v minulom tisícročí? Moja susedka šoféruje aj traktor, motorku a autobus...a navyše ovláda spisovný Slovenský jazyk!
    Váš polorozpadnutý a bordelom zapadnutý dom...myslíte, že je normálne prehlušovať psí brechot sústavne sa opakujúcimi niekoľkosekundovými výňatkami z nejakej oškrenej platne a do toho púšťať nejaké ustavičné pískanie....a čo vy si myslíte, že ten pes je tuleň? Navyše, nakoľko sa Váš dom stal atrakciou pre turistov zo Slovenska i zahraničia...dokonca v poslednej dobej je ulica na ktorej bývate viac navštevovaná ako Štúrovský Vadaš... nik z opýtaných tam nepočul brechať žiadneho psa. Takže ten pes breše asi len vo Vašom vnímaní. Preto:
    Mali by ste vyhľadať odbornú pomoc...záhradník to nebude...susedia Vám radi pomôžu!
    publikované: 02.07.2010 10:08:14 | autor: kral (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. pre toho čo napísal re:pre všetkých čo tu píšu
    Súhlasim s tebou bola som tam m,inulý rok a ešte tento rok stále to hrá..je to hrozné !!! Máš uplnu pravdu !!!!
    publikované: 12.07.2011 18:47:37 | autor: pravda (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. hlúposti
    Si hovorte čo chcete ale vám dobre drbe na tú hlavu. To z tej vašej dokonalej hudby čo púšťate vás j*be hlava. Nie zo štekania psa. Pes nešteká nonstop od 06:00 do 22:00. Ste zbláznetá už na tú vašu hlavu choďte za psychiatrom alebo sa odsťahujte dakte do p*če
    publikované: 18.05.2013 19:56:47 | autor: Insanus (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. riešenie
    pre boha živého, otrávte toho uštekaného psa a bude po probléme
    publikované: 29.01.2014 15:29:54 | autor: Mirecek (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. má štastie
    Moj názor že má tolerantných susedov, keby bola moja tak je už presne -2 dni od kedy začala púšťať hudbu na onem svete ...
    publikované: 01.02.2014 21:31:53 | autor: LONDO (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Ovečky
    Máte štastie že na slovensku žijú ovečky a nie svojbytné ludské bytosti... ktorým každý može skákať po hlave a oni len repcú... ale nič nespravia, a chodí večer nakupovať !, hm už by nedošla....
    publikované: 01.02.2014 21:38:36 | autor: LONDO (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Pani zlatá,
    Vy potrebujete v prvom rade odbornú pomoc. Čím prv, tým lepšie, ak už nie je neskoro. To, čo robíte, nie je normálne. Prečo si nepúšťate hudbu vo vnútri domu, trebárs aj vo všetkých miestnostiach, vrátane záchoda.
    publikované: 17.02.2014 17:56:47 | autor: Marta (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Názor
    ja si myslím, že toto riešenie nebolo moc úprimné voči ostatným susedom kedže ste hudbu zapli a chceli ste aby ten pes prestal štekať mali ste tie Vaše reproduktory nastaviť na stranu toho suseda a nie aby to rušilo celu šturovskú oblasť! Myslim si že ak napriek Vášho rozhodnutia zapnuť si tu hudbu tak aby ju reretivne počul každý je predsa BLBOSŤ . Dalo by sa to aj inač riešiť než rušiť sukromie každeho okolo Nás!
    publikované: 17.02.2014 22:11:10 | autor: Matúš (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. stekot & hudba.
    Dobry den pani Eva.
    Velmi bravurne a inteligentne ste sa rozhodla riesit svoj problem. Po odvysielani reportaze som si precital cely Vas blog a s usmevom na tvari sa velmi tesim, ze sa nasiel tak inteligentny clovek, ktory vo svojom zufalstve sa vobec nevzdal a nasiel sposob ako riesit svoj problem a branit sa proti tomuto choremu spolocenskemu zriadeniu a jeho nezmyselnym zakonom. Urobila ste mi velku radost, lebo tiez mame doma podobne problemy a toto ma velmi povzbudilo a potesilo. Prajem pekny a vesely den. Drzim Vam palce!
    publikované: 18.02.2014 06:38:01 | autor: Dablik (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Trdlo zo Štúrova
    Stará pizda za chvílku Ti odzvoní, už odrátavaj dni, nepomôže ani nočné vychádzanie z domu a nákupy v Maďarsku:(
    publikované: 30.06.2014 22:10:54 | autor: teror (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. http://notharteva.blogspot.sk/
    Skutočná pravda, az igazság:
    http://notharteva.blogspot.sk/
    publikované: 09.08.2014 02:01:13 | autor: Eva Nothartová (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Debilek, Idioti
    A kommentek elolvasása után megállapítottam, hogy egyes embereknél a hülyeségnek határa nincsen. Mióta Párkányban lakok, ezt megszoktam.
    Po prečítaní komentov som zistila, že u niektrrých ľudí hlúposť nemá hranice. Odkedy bývm v Štúrove, už som to viackrát zistila.
    publikované: 09.08.2014 02:13:08 | autor: Eva Nothartová (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Cieľ
    Dúfam že pai sa čoskoro podlomí zdravie a pojde do večných lovíšť Manitua s pozdravom sused
    publikované: 17.08.2014 14:56:55 | autor: RRRRRRR (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. ste chora!!!! dajte sa liecit alebo zmiznite!
    Pani potrebuje psychiatricku pomoc alebo poriadnu bitku, pretoze je chora na hlavu. Ze sa nehanbi otravovat ludi a takto sa strapnovat pred celym Slovenskom! chudera! iste je to nejaka stara panna, ktora nikoho nema, je sama a tak nevie, co so sebou...a takymto sposobom ani nikoho mat nebude....ze jej nie je luto takto si presrat zivot...je mi jej luto, lebo je skutocna uboziacka. Problemy sa daju riesit aj slusne a nie buzerovanim okolia...policajti tam uz mali davno vrazit a vyvliect ju do basy!
    publikované: 19.11.2014 21:28:01 | autor: Lienka (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Riesenie
    Dobry večer
    Riešením je podpáliť dom.

    S pozdravom
    požiarnik Sam
    publikované: 19.11.2014 23:01:30 | autor: Sam (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Rušenie hlukom
    Dobrá deň. Tvrdíte, že Vás bolí hlava z neustáleho štekotu psa jedného zo susedov a preto púšťate hudbu, aby ste to prehlušili. Čiže mi z toho vyplýva, že je určite hlasnejšia ako štekot. Ako k tomu teda prídu ostatní susedia, ktorí Vás nerušia, ale ich pravdepodobne rušíte Vy? Mňa by to teda rušilo, hlavne, keď som po nočnej. Teda majú rovnaké právo vyložiť reproduktory a púšťať Vám z nich napríklad štekot psov. A vadí Vám ten štekot aj keď nie ste doma? Lebo hudba hrá stále... A nebolo by pre Vás účinnejšie púšťať si Vaše obľúbené pasáže vo vnútri? Ale to by asi obľúbené dlho neostali... Vaše riešenie mi príde rovnako scestné, ako keby som ja žiadal vodičov áut(bývam nad veľkou križovatkou), aby v nej nezastavovali, lebo z hluku a splodín pri ich rozbiehaní ma bolí hlava.
    publikované: 19.11.2014 23:34:43 | autor: Slavomír Šimko (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. pani
    prečo sa neodstahujete?
    publikované: 10.06.2015 21:02:35 | autor: nepoviem (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Pičisko čo terorizuje ľudí
    Ty vyjebaná strá pičisko! Za to čo si robila bezbranným susedom ťa postihne peklo, v ktorom ťa SATAN jebne do kotla a bude ti do toho kotla 1x1m2 vyhrávať inú muziku a zblázniš sa ty piča! A to čo si spravila pri odchode že si tam na pomstu tvoju skurvenú nasadila cigáňov do domu, no nech sa na mna nikto nehnevá ale bodaj by ťa aj v tom pekle taká dobrá banda cigánska obrábala do tej tvojej starej opernej piči!
    publikované: 27.02.2016 02:54:05 | autor: Piča eva (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Dotaz
    Prosím Vás pani Eva - ak ešte čítate tento blog - prosím napíšte mi sem odpoveď. Potrebujem poradiť ako zabezpečiť púšťanie hudby - tak aby bolo v súlade so zákonom. Resp. odkúpila by som Vaše zariadenie. Pretože problém štekajúcich psov zo všetkých domov sa nedá riešiť za pomoci úradníkov,ktorí berú len platy ale pre občanov robia veľké ....
    Ďakujem
    publikované: 05.08.2017 16:11:10 | autor: Lesia (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. RE:
    A nie ste nahodou len mentalne zablokovana? Podla mna moze pomoct kvalitny pravidelny sex, alebo jemna lobotomia.
    publikované: 16.04.2018 02:14:47 | autor: Ja Ktoiny (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Rada
    Obratte sa na sudy v starsbourgu alebo haag ziadne take nariadenie primatora potvrdene nasimi sudmy je nepripustne.natrite im to
    publikované: 08.08.2018 12:49:02 | autor: Karol (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Psycho
    Mňa by zaujímalo, že z kade sa táto osoba nabrala? Z kade zobrala peniaze na taký dom, keď ju úplne sama? Z kade má peniaze na prevádzku takého veľkého domu? Dom je síce zanedbaný ale aj tak. Aké má vzdelanie? Lebo zdá sa, že je dosť vychytralá podľa toho ako sa vyjadruje. Aj samotný fakt, že dokáže obchádzať zákon takú dlhú dobu. Podľa všetkého trpí aj na prehnaný egoizmus. Je to vidieť podľa jej vyjadrení, v ktorých ostatnými úplne pohŕda. To že je psychicky chorá je úplne jasné a je šokujúce, že takýto ľudia môžu chodiť po ulici. Susedia sa síce sťažujú, že im z toho hluku preskakuje, ale predstavte si čo to musí byť za retarda tá Nothartová, keď ona v tom hluku non stop žije?
    publikované: 11.06.2020 12:35:59 | autor: Hruso7 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014